Varjenje

Robotsko varjenje

Storitev robotskega varjenja MIG/MAG vam nudimo v dveh robotskih celicah Yaskawa in eni robotski celici ABB. S temi lahko izredno hitro in natančno izdelamo večje količine enakih varjenih konstrukcij. Robotsko varimo nerjaveče jeklo, konstrukcijsko jeklo in ognje-odporno pločevino. Obenem imamo večletne izkušnje z robotskim varjenjem aluminija, ki je, zaradi nizkega tališča, posebno zahteven material. Smo nosilci več varilskih A testov in ISO standarda kakovosti. 

Prva robotska celica Yaskawa je opremljena z enoosnim pozicionerjem WG-250 na katerem varimo s 6-osnim varilnim robotom Motoman MA2010.

 Druga robotska celica je opremljena z dvoosnim pozicionerjem DK-250 na katerem lahko varimo s 6-osnim varilnim robotom Motoman MA1440 in MA2010

Robotska celica ABB je sestavljena iz dveh enoosnih pozicionerjev IRBP 250K in 6-osnega varilnega robota IRB 2400L.Robotsko varjenje
Točkovno varjenje

Točkovno varjenje

Za enostavno spajanje pločevinastih delov nudimo točkovno varjenje. Postopek, pri katerem nastane točkovni zvar s pomočjo dveh segretih bakrenih elektrod  se največ uporablja za varjenje karoserij v avtomobilski industriji in varjenje cistern.

Ročno varjenje

Za varjenje tankega nerjavečega jekla ter aluminijevih, magnezijevih in bakrovih zlitin nudimo TIG ročno varjenje. Naši izkušeni varilci imajo na tak način popoln nadzor nad zvarom in ga lahko naredijo močnejšega in kakovostnejšega. 

V primerjavi s točkovnim varjenjem ali MIG/MAG varjenjem je postopek TIG bolj zapleten in počasnejši ter ga lahko izvajajo samo visoko usposobljeni varilci. 

Ročno varjenje