Zgodovina

danes

Z hitro rastjo podjetja ter nadgradnjo letnih dogovorov z rednimi strankami, se je pojavila potreba po dodatnih prostorih za skladiščenje končnih izdelkov. Tako smo v letu 2023 uspešno zaključili projekt prizidave dodatnih 580 m2 skladišča. Novo skladišče se nahaja na isti lokaciji, ob zahodni fasadi obstoječega objekta. Tako imamo zdaj skupno skoraj 4200 m2 pokrite uporabne površine.

2023

V letu 2020, ko je ves svet zaznamovala Covid 19 epidemija, smo mirnejše čase z manj naročili, izkoristili za izboljšave v proizvodnji. Julija 2020 smo tako, po enomesečni montaži in pripravah, prvič zagnali polavtomatsko linijo za prašno barvanje. Tako je bil še zadnji tehnološki proces združen pod isto streho. Proces barvanja smo v celoti zoptimizirali, tako da smo ohranili prednosti prašnega barvanja, kot je odlična obstojnost barve in ekonomična poraba materiala, hkrati pa gre za najsodobnejši in okolju prijazen sistem barvanja, saj prašne barve ne vsebujejo nevarnih snovi in ne povzročajo škodljivih izpustov ali odplak. Odvečni izbrizgani barvni prah se s pomočjo posebnih filtrov in odsesovanja nabira v posodah. Za tehnološko vodo, s katero so kosi razmaščeni in oprani pred barvanjem, uporavljamo deževnico. Celotna linija pa deluje na elektriko, ki jo proizvajajo fotovoltaični paneli na strehi našega objekta.

2020

Ponosni smo, da nam je tako zahteven korak, kot je bila gradnja in selitev, uspel v tako kratkem času, ter da smo ves čas selitve tudi ohranjali redno proizvodnjo in dobavo vsem našim partnerjem. V letu 2019 smo uspešno zagnali proizvodnjo na novi lokaciji, jo še posodobili z nekaj novimi stroji in tudi že pridobili nove poslovne stranke. Število zaposlenih je preseglo 30.


2018

V letu 2017 smo sprejeli odločitev za velik korak; investicija v nov proizvodno poslovni objekt. Projektiranje je potekalo hitro, prav tako pridobivanje soglasij in vse potrebne dokumentacije. Leto 2018 je bilo za nas leto velike gradnje. Stavba je zrasla hitro, saj gre za betonski montažni objekt, ki se je na lokaciji zlagal kot konstrukcija iz lego kock. 


2015

Pridobili smo certifikat kakovosti ISO 9001, povečali vlaganja v izobraževanje kadra ter v razvoj računalniško vodene proizvodnje. V letu 2015 smo dopolnili naše prostore z novimi tehnološkimi pisarnami, leto kasneje pa v celoti prenovili naš objekt, ga toplotno izolirali in fasado barvno poživili v rumeno. V stavbi nam je počasi primanjkovalo prostora, večkrat pa je tudi pri nakladah odprem na tovornjake prišlo do prometnega zamaška. Vse bolj je bilo jasno, da dolgoročno ta lokacija ne bo prenesla več rasti podjetja.

2012

Mesto direktorja v podjetju je za nekaj let prevzela hčerka lastnika Polona Curk, ki je ostala direktorica do leta 2017. Iskali smo nova sodelovanja, obiskovali sejme in intenzivno delali na organizaciji proizvodnje. Kmalu so se prizadevanja začela obrestovati. S pridobitvijo novih strojev - preša za krivljenje pločevine, CNC obdelovalni center, krivilni stroj za cevi, nov varilni robot, laser za razrez pločevine, itd. -  smo razširili svoja poslovna sodelovanja in postali dobavitelji kovinskih komponent za enajst podjetij iz Nemčije, Švice, Avstrije, Velike Britanije, Izraela.

2009

Zaradi finančne krize, ki je prizadela celo Evropo, so se tudi naročila B2B izdelkov zmanjšala. Investicijska dejavnost je v teh letih mirovala, saj je tudi promet podjetju prvič upadel. Tudi število zaposlenih je upadlo. Nevarnost krize smo začeli reševati z intenzivnim iskanjem novih kupcev po Evropi. Širili pa smo tudi prodajno mrežo naših lastnih izdelkov. V letu 2009 smo odprli razstavni salon našega domačega pohištvenega programa znotraj poslovnega objekta.

2008

Ljudje se radi na lastne oči prepričamo, kakšni so izdelki, ki jih kupujemo, zato smo v naših prostorih odprli razstavni salon in izdelke razstavljali tudi v večih prodajalnah po Sloveniji.

Široko dvorišče smo pokrili in s tem pridobili skladiščni prostor in si olajšali  natovarjanje v primeru slabega vremena.

2005

Nadaljevali smo tudi z B2B proizvodnjo. V letu 2004 smo začeli sodelovati s švicarskim podjetjem kot dobavitelj ročajev za kosilne stroje, sodelovanje pa se je razširilo še na druge komponente. Število zaposlenih se je povzpelo na 18, z začasno zaposlenimi študenti pa tudi do 30.

2003

Z rastjo prometa in prodaje se je pojavila potreba po večjih proizvodnih prostorih. Konec leta 2003 smo začeli graditi dodatno proizvodno halo na isti lokaciji. Z novo halo smo več kot podvojili prostor za proizvodnjo in skladišče. Že takoj naslednje leto smo obe hali povezali, v letu 2008 pa smo pokrili še notranje dvorišče in ga zaprli z dvižnimi vrati.

2000

Serijska proizvodnja se je uspešno nadaljevala in dogradili smo proizvode prostore.

Začeli smo razvijati svojo lastno blagovno znamko kovinskega pohištva Metal design, ki ga še danes prodajamo neposredno. Ponudbo konstantno nadgrajujemo in razširjamo trg tudi v sosednje države.1995

Slovenski trg je postal premajhen, zato smo začeli z manjšimi izvozi. 1995 smo sklenili prvo pomembno večjo pogodbo z nemškim podjetjem, ki  razvija in izdeluje vrhunsko orodje in opremo za gradbeništvo. To poslovno sodelovanje nas je naučilo kako organizirati učinkovito proizvodnjo za manjše in srednje serije. 1998 smo kupili prvi varilni robota in ga prilagodili potrebam naše proizvodnje. V letu 2004 smo začeli sodelovati s švicarskim podjetjem iz kmetijskega sektorja in še danes nadaljujemo z B2B proizvodnjo.

1990

Leta 1990 je podjetje začelo kot opremljevalec kovinske opreme za bare, restavracije, kazinoje in šole na slovenskem tržišču. Bili smo tudi dobavitelj po meri narejene opreme in pohištva.