Struženje in rezkanje

STRUŽENJE IN REZKANJE

 

Struženje

Gre za postopek obdelave, ki služi za izdelavo valjastih teles, čeprav lahko obdelujemo tudi ravne površine. Novejši postopki omogočajo tudi izdelavo predmetov z drugačnimi oblikami, ki pa morajo biti vsaj v osnovi vrtenine. Od vseh postopkov odrezovanja materialov se v sodobni proizvodnji največ uporablja prav struženje.

 

V našem podjetju imamo na voljo CNC stružnico DOOSAN LYNX 220LM z 3 - osnim sistemom, gnanimi orodji in avtomatsko cevno podajalno napravo ter univerzalno stružnico.

Opremljena je z najnovejšimi programskimi rešitvami, tako da lahko naše strokovno osebje izdeluje najzahtevnejše kovinske dele.

 

Območje delovanja:

 
OS Vrednost
X 175mm
Z 550mm
C 350°

 

 

Zadnja prodobitev je stružnica DOOSAN PUMA 3100LY DDS s Siemens krmiljenjem.

   

Rezkanje

Je postopek obdelave, pri katerem opravlja orodje (rezkalo) rotacijsko  gibanje, podajalna gibanja pa so lahko premočrtna ali rotacijska. Načeloma podajalna gibanja opravlja obdelovanec. Pri večini obdelovalnih postopkov (struženju, vrtanju...) je smer podajanja pravokotna na smer rezanja. Pri rezkanju pa se lega smeri rezanja proti podajalni smeri neprestano spreminja.

Naša najnovejša pridobitev je Vertikalni CNC obdelovalni center DOOSAN DNM 400II. Namenjen je tako za grobo, kot fino obdelavo z rezkanjem. Močan motor v kombinaciji z visoko togostjo in izjemno natančnim osnovnim vretenom omogoča velike odvzeme in natančnost.

 

Dimenzije delovne mize: 920mm x 435mm

 

Območje delovanja:

 
OS Vrednost
X 762mm
Z 435mm
C 510mm


 

Metal Design uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno in boljšo uporabo strani. Več informacij in nastavitve piškotkov najdete na povezavi.
x