Strokovna ekskurzija po dobrih praksah industrije 4.0

Podjetje Metal design redno vlaga v izobraževanje kadra in nove tehnologije. V letu 2018 smo zgradili nove proizvodne prostore, v katere se bomo preselili na preudaren način. Za ta velik premik ne preučujemo zgolj izboljšav, ki so nujne za našo že obstoječo proizvodnjo, ampak tudi take, ki si jih v bodoče želimo. Zahteve kupcev so večje, tehnologija napreduje hitreje in s tem so spremembe vedno bolj pogoste in nujne. Na to moramo biti pripravljeni. Proizvodnjo v novih prostorih bomo postavili po smernicah industrije 4.0.

Poleg jasnega pretoka materiala in obdelovancev ter skladiščenja mora biti vzpostavljena popolna sledljivost. Pretok informaciji ima v zadnji industrijski revoluciji ključno vlogo. Brez natančnih podatkov o materialih, količinah in časih vzpostavitev avtomatizacije ni mogoča. Brez te pa trpita razvoj in kvaliteta.

Da bi si ogledali primer dobre prakse, smo se odpravili v nemško podjetje Kaeser Kompressoren. Polni pričakovanj in veselja ob vstopu v praznični mesec december smo v ponedeljek zjutraj odšli na več kot 10-urno vožnjo z avtobusom do mesta Coburg.

Skupina KAESER KOMPRESSOREN je danes eden vodilnih svetovnih proizvajalcev kompresorjev in izdelkov s stisnjenim zrakom, ki zaposluje več kot 5000 ljudi. Njihovi izdelki se prodajajo v več kot sto državah in se uporabljajo v vseh proizvodnih sektorjih. 

Pokazali so nam proizvodnjo vijačnih kompresorjev, delovanje njihovega informacijskega sistema, izredno logistiko z najsodobnejšimi magnetnimi prevoznimi potmi in računalniško vodenim skladiščem in popolnoma novo napredno proizvodno halo. 

Metal design ima podobno filozofijo in si prizadeva za uresničitev smernic 4.0 v celoti. Z novimi proizvodnimi prostori smo ustvariliprostor, kjer lahko vse naše ideje v zvezi s tem uresničimo.

Tukaj si preberite kako smo se imeli!