Vaš zanesljivi partner kovinskih komponent!

Letos mineva 32 let od ustanovitve podjetja Metal design!

Leta 1990 je podjetje začelo kot dobavitelj kovinske opreme za bare, restavracije, igralnice in šole na slovenskem trgu. Že leta 1995 smo postali reden dobavitelj kovinskih delov za veliko nemško podjetje, kar nam je prineslo hitro rast in veliko izkušenj s serijsko proizvodnjo. Leta 1998 smo kupili prvi varilni robot, ki je bil tudi prvi varilni robot v Vipavski dolini. Danes si lahko ogledate ta znameniti stroj v avli našega objekta. Od takrat izdelujemo tehnološko zahtevne kovinske izdelke za zahodnoevropske države.

Danes smo mednarodni partner več zahodnoevropskih podjetij za proizvodnjo mehanskih delov, varjenih delov, izdelkov iz pločevine in pohištva. V naši proizvodnji je v vsakem trenutku na stotine različnih kovinskih kosov, ki so deli kmetijskih strojev, kosilnic, vozičkov, peči, avtomatiziranih vozil za notranjo logistiko, medicinskih pripomočkov in drugo. Naša proizvodnja je računalniško podprta in nadzorovana, vsi izdelki in delovne operacije sledijo natančnim tehnološkim postopkom, določenim v razvojni fazi, kar zagotavlja stalno kakovost in sledljivost. Smo nosilci certifikata kakovosti ISO 9001: 2015 in številnih varilnih certifikatov. Prav tako smo certificirani za varjenje velikih nosilnih kovinskih konstrukcij.

Visoko izobraženo osebje z izkušnjami v proizvodnji izvaja vse faze ustvarjanja izdelkov: risanje tehničnih načrtov, orodja, šablon, razvoj prototipov, izdelava vzorcev in izdelava serij na najsodobnejših strojih.

Nudimo lasersko rezanje, struženje, rezkanje, krivljenje pločevine, krivljenje cevi, robotsko in ročno varjenje, prašno lakiranje in montažo.

Z nenehnim izobraževanjem in prizadevanji zagotavljamo inovativne in ekonomične tehnične in proizvodne rešitve. Aktivno sodelujemo pri razvoju in izboljševanju izdelkov ter podpiramo svoje partnerje pri njihovem lastnem razvoju in uspehu.

Metal design - vaš zanesljivi partner za kovinske dele že več kot 30 let!