Vrhunsko kovinsko pohištvo

Naš izbor materiala

Za vrhunske izdelke je ključnega pomena izbira materiala. To je proces, ki ga v našem podjetju izpeljemo ekipno, upoštevajoč nekatera že vnaprej določena dejstva.

 

Najprej inženirji na podlagi načrtov določijo vrsto material, ki ga potrebujemo. V našem podjetju smo z zadnjem letu predelali preko 80 ton pločevine in preko 15 km cevi. Obdelujemo jeklo, nerjaveče jeklo in aluminij. Ti materiali imajo več podvrst.

 

 

Jeklo lahko delimo glede na namen ali glede na kemično sestavo. Namesko ga delimo na:

 

  • Splošna konstrukcijska jekla med katera spadajo jekla za kotlovna pločevino, jekla za ladjedelništvo, avtomatna jekla, hladno valjana pločevina in trakovi, jekla za valjane cevi s predpisanimi lastnostmi in jekla za vijake, matice in kovice.
  • Konstrukcijska jekla za toplotno obdelavo (jekla za cementiranje, jekla za poboljšanje, ogljikova jekla in legirana jekla)
  • Posebna konstrukcijska jekla (jekla za vzmeti, nerjavna in kemično odporna jekla, jekla obstojna pri visokih temperature, jekla za ventile, jekla za kroglične ležaje, jekla odporna proti obrabi)
  • Orodna jekla (ogljikova jekla za delo v hladnem, legirana jekla za delo v hladnem, legirana jekla za delo v vročem, hitrorezna jekla)

 

Glede na kemično sestvo pa jeklo delimo na:

Metal Design uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno in boljšo uporabo strani. Več informacij in nastavitve piškotkov najdete na povezavi.
x